Ovoga tjedna najbolji svjetski odbojkaši privode kraju natjecanja po skupinama Svjetske odbojkaške lige, hvataju se posljednja mjesta za odlazak u finalnu fazu natjecanja. Podsjetimo da u završnoj fazi Svjetske odbojkaške lige sudjeluje šest momčadi - četiri pobjednika svake skupine, najbolja drugoplasirana reprezentacija i domaćin finala Bugarska.

Do sada je finale osigurala Poljska kao pobejdnik skupine B te vrlo vjerojatno Kuba kao uvjerljivo vodeća u skupini A, a u skupinama D i C sve je još uvijek otvoreno. U skupini D natječu se Argentina, Njemačka, Portugal i Bugarska. Nakon tri kruga vodi Njemačka sa 7 pobjeda, a prate je Bugarska sa 6 i Argentina s 5 pobjeda dok je Portugal izgubio sve dosadašnje mečeve. Bugari su se već plasirali u finale radi domaćinstva pa će u susretu Argentinaca i Bugara sportski motiv biti na strani Južnoamerikanaca kojima trebaju sve tri pobjede u ovom završnom krugu skupine D da bi se plasirali u finale.

U dosadašnjem dijelu natjecanja Argentinci i Bugari odigrali su tri meča, a dva puta su slavili Gauchi dok su Bugari izborili samo jednu tijesnu pobjedu. Kako će proći njihov četvrti ovosezonski meč pogledajte na kanalu Arena 2.