U subotu, četvrtog dana Europskog atletskog prvenstva u Helsinkiju podijelit će se medalje u nekoliko vrlo zanimljivih disciplina - u muškoj konkurenciji trče se finala na 200 metara te na 10000 metara, a medalje će se podijeliti i u disciplinama troskok, bacanje diska i bacanje kladiva. U ženskoj konkurenciji ove subote gledat ćemo finala u utrkama na 200 m, 100 m s preponama te 3000 metara, te u skoku s motkom i heptatlonu.

Osim finala u pojedinim disciplinama, u subotu su na rasporedu i zagrijavanja u štafetnim utrkama i, što je za nas najvažnije, počinju kvalifikacije u bacanju diska za žene. Prva favoritkinja tog natjecanja je naša Sandra Perković koja ove sezone baca sjajno - Perkovićeva je već pobijedila na tri ovosezonska mitinga Dijamantne lige ove sezone, a logičan slijed bi bila i pobjeda u Helsinkiju. Podsjetimo da naša Sandra brani zlatnu medalju s prošlog EP u Barceloni kad joj je za zlato bilo dovoljno baciti disk 64, 67 metara - ove sezone Perkovićeva baca četiri metra dalje...

Koliko će Perkovićeva baciti disk u kvalifikacijama i hoće li već na početku natjecanja ostvariti dominaciju, pogledajte na kanalu SPTV.