Južnoamerička inačica europske Lige prvaka, Copa Libertadores, stigla je do završne ovosezonske faze, odnosno do finala u kojem se sastaju Boca Juniors i Corinthians. Veliki brazilsko - argentinski obračun u finalu pravi je završetak ovog natjecanja, no pobjednika nećemo dobiti nakon ove utakmice jer se finale CL igra na dva susreta. Prvi meč igra se u predgrađu Buenos Airesa, na legendarnom stadionu La Bomboneri, a tjedan dana poslije igra se uzvrat u Sao Paolu.

Ni Boca ni Corinthians nisu briljirali ove sezone u domaćim prvenstvima, no kontinentalno natjecanje odigrali su vrlo dobro. Boca je do finala stigla izbacivši u osmini finala čileansku Union Espanolu, zatim u četvrtfinalu Fluminense, te u polufinalu čileansku Universidad de Chile. Corinthians su u eliminacijskoj fazi natjecanja izbacili ekvadorski Emelec, te brazilske Vasco Gamu i Santos u polufinalu. Upravo im je susret s braniteljem naslova Santosom bio najteži - slavili su na gostovanju s 1-0, no Santos se nije predavao te u uzvratu preko Neymara anulirao prednost; ipak, Korinćani se vraćaju i izjednačuju te do kraja tog susreta uspjevaju odbiti napade Santosa za prolaz u finale.

I Boca Juniors i Corinthians su veliki i kvalitetni klubovi, a pitanje pobjednika Copa Libertadores sigurno neće biti riješeno nakon prvog susreta. Ipak, u prvom susretu koji se igra na La Bomboneri, Riquelme i društvo su favoriti i mogli bi ostvariti prednost. Kako će proći prvi finalni susret CL pogledajte na kanalu Arena 1.