Za ljubitelje atletike narednih par dana bit će ispunjeno vrlo zanimljivim sadržajem - u finskom glavnom gradu Helsinkiju od 27. lipnja do 1. srpnja održava se Europsko atletsko prvenstvo.

Izbornik seniorske reprezentacije Siniša Ergotić objavio je popis putnika, a Hrvatska će na kontinentalnoj smotri imati 11 predstavnika, pet atletičarki i šest atletičara. U finsku prijestolnicu putuju braniteljica naslova u bacanju diska Sandra Perković, te Valentina Mužarić (bacanje kugle), Anita Banović (400 m), Nikolina Horvat (400 m prepone), Ana Šimić (skok u vis), Roland Varga (bacanje diska), Nedžad Mulabegović (bacanje kugle), Marin Premeru (bacanje kugle), Andras Haklits (bacanje kladiva), Marko Prugovečki (skok u dalj) i Dino Pervan (skok u dalj).

Najviše očekujemo od naše Sandre koja ove sezone pruža vrhunske rezultate - Perković je doslovno poharala sve atletske mitinge na kojima se natjecala ove godine: uzela je prvo mjesto na mitinzima Dijamantne lige u Šangaju, u Eugeneu i u Oslu. Jedina prava konkurencija našoj Sandri je Nijemica Nadine Muller koja još uvijek drži najbolji ovosezonski hitac (68,89), no nema sumnje da će Sandra biti ekstra motivirana da u direktnom dvoboju bude bolja od najveće rivalke. 

Hoće li na sjeveru Europe Sandra odnijeti još jednu pobjedu i možda baciti disk najdalje ove sezone, pogledajte na kanalu Eurosport.