U kineskom gradu Ningbou u srijedu navečer počinje završnica FIVB World Grand Prixa u ženskoj odbojci. U preliminarnoj fazi natjecanja takmičilo se 16 reprezentacija koje su prošle kroz tri faze kvalifkacija, a na kraju se izdiferenciralo šest najboljih reprezentacija koje će odmjeriti snage na završnici u Kini.

Kroz kvalifikacije najbolji dojam je ostavila reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država koja nije izgubila ni jedan susret, a nešto slabija, ali i dalje odlična bila je Kina. Osim dvije spomenute reprezentacije u završnicu su se još plasirale ekipe iz Turske, Tajlanda, Brazila i Kube.

Glavni favorit natjecanja su Amerikanke koje zadnjih godina osvajaju zlatne medalje gdje god se pojave, no ne treba ispustiti iz vida ni Brazilke i Kubanke koje su, ako se pogledaju rezultati u ženskoj odbojci zadnjih tridesetak godina, najviše puta osvajale zlata, kako na Olimpijskim igrama tako i na Svjetskim prvenstvima - i pri tom igrale daleko najljepšu odbojku...

Završnica World Grand Prixa počinje u srijedu popodne u 13.30 sati po srednjoeuropskom vremenu srazom Kine i Kube, a kako će se razvijati pratite na kanalu Arena 2.