U srijedu kasno popodne košarkaške reprezentacije Francuske i Italije odigrat će prijateljski susret u gradiću Pau na sjevernim obroncima Pirineja gdje francuska reprezentacija započinje pripreme za Olimpijske igre. Francuski izbornik je za početak priprema odlučio 'nagaziti' svoje igrače jer će Francuzi u tri dana igrati tri susreta - dan nakon ovog meča Francuska ponovo igra s Italijom, a trećeg dana igraju s reprezentacijom Obale Bjelokosti.

Francuzi su prošle godine osvojili srebrnu medalju na Europskom prvenstvu izgubivši u finalu od Španjolske, te su tako izborili nastup na Olimpijadi u Londonu. Glavni igrač ove francuske reprezentacije je Tony Parker koji igra za San Antonio Spurse, no osim njega Francuzi imaju još četiri dobra igrača u NBA ligi - Joakim Noah igra u Chicago Bullsima, Nicolas Batum u Portland Trail Blazersima, Kevin Seraphin u Washington Wizardsima, te Boris Diaw u San Antonio Spursima.

Talijanska košarkaška reprezentacija u zadnjih desetak godina nije ostvarila neke velike rezultate, no na Apeninima se i dalje igra dobra košarka. I Talijani imaju nekoliko reprezentativaca u NBA ligi - Bergnani, Belinelli i Gallinari igraju za Raptorse, Hornetse i Nuggetse i igraju vrlo dobro.

Talijanska reprezentacija je u ovom susretu u ulozi sparing partnera Francuzima, a kako su pripreme tek počele, ne treba očekivati neku visoku razinu igre, no da će biti individualnih majstorija to je sigurno. Susret Francuske i Italije pogledajte na kanalu SportKlub+.