Kroz cijeli protekli tjedan igrane su kvalifikacije za treći Grand Slam turnir sezone - Wimbledon, a ovoga tjedna napokon je krenuo glavni dio turnira. U turniru sudjeluje 128 najboljih svjetskih tenisača i tenisačica koji će pokušati ostvariti što bolji rezultat, uzeti ili obraniti što više bodova te u što većoj mjeri sudjelovati u raspodjeli nagradnog fonda. Podsjetimo da je nagradni fond Wimbledona najizdašniji u svijetu tenisa - ove sezone se čak i povećao na preko 16 milijuna funti; pobjednik dobiva 1,15 milijuna funti, a učesnik prvog kola dobiva oko 15 tisuća funti - sjajna utjeha za poraz!

Prošle sezone naslov u muškoj konkurenciji uzeo je Novak Đoković koji je i ove sezone jedan od glavnih favorita, no ipak njegova dominacija je manje izražena nego lani. U ženskoj konkurenciji naslov brani Čehinja Kvitova, u konkurenciji muških parova braća Bryan, a u konkurenciji ženskih parova prošle sezone je slavio češko-slovenski par Peschke/Srebotnik.

Od naših tenisača najveća očekivanja imamo od Čilića koji u Wimbledon putuje odlično pripremljen - na jednom od glavnih zagrijavanja za Wimbledon, AEGON Championships u Queen'su, Čilić je dobro igrao te naposlijetku i osvojio turnir. Dobar rezultat očekujemo i od Ive Karlovića - brza londonska trava idealna je za njegove razorne servise. Hrvatska ima predstavnice i u ženskom dijelu turnira - Petra Martić igra vrlo solidno ove sezone i mogla bi iznenaditi u Londonu, a i Mirjana Lučić nije bez šansi osobito zbog toga jer se dobro zagrijala kroz kvalifikacije...

Kako će započeti treći Grand Slam turnir sezone pratite na kanalu SportKlub.