U noći sa četvrtka na petak igra se peta utakmica finala doigravanja za prvaka NBA lige između Miami Heata i Oklahoma City Thundersa. Trenutni rezultat je 3-1 za Miami, što znači da LeBron James i društvo imaju tri meč lopte, od kojih je prva na njihovom parketu.

Prva dva susreta igrala su se u Oklahomi jer su Thundersi ostvarili bolji rezultat u regularnom dijelu sezone, no nisu uspjeli do kraja iskoristiti prednost domaćeg parketa - Oklahoma je dobila prvu, u drugoj je Miami ostvario mali 'brejk' pobjedom u gostima. Naredna dva susreta igrala su se u Miamiu i oba su otišla na stranu Heata iako su susreti bili vrlo izjednačeni. Prije par dana u utamici br. 4 Oklahoma je odlično krenula u susret i u prvoj četvrtini ostvarila prednost od 14 poena - činilo se da će Thundersi izjednačiti rezultat u seriji, no Miami je zbio redove, zaigrao pravu obranu i polako topio prednost gostiju; završilo je s +6 za Heat.

Miami sada ima veliku šansu na svom parketu riješiti pitanje pobjednika, a ako se Thundersi ipak vrate u igru odluka o ovosezonskom prvaku NBA lige past će u Oklahomi! Peti susret finala doigravanja NBA lige pogledajte na kanalu SportKlub.