Od početka lipnja igra se Svjetsko juniorsko rugby prvenstvo u Južnoafričkoj Republici, a u petak predvečer na rasporedu je finalna utakmica - igraju Novi Zeland i Južnoafrička Republika. Nije iznenađenje da se ove dvije reprezentacije nalaze u finalu - Novi Zeland je neprikosnoveni vladar rugbyja na svjetskoj razini, a i Južnoafrikanci su tu negdje...

Put Novog Zelanda do finala bio je pomalo iznenađujuć - izgubili su jedan meč i to od Walesa (9-6) u natjecanju po skupinama, no taj poraz nije ih previše koštao - izborili su polufinale zahvaljujući superiornoj gol razlici. U polufinalu su Novozelanđani ponovo igrali s Walesom, a ovoga puta su uvjerljivo slavili - bilo je 30-6. U finalu Kiwi igraju sa starim znancima iz Južne Afrike - igrali su međusobne mečeve na četiri prethodna svjetska juniorska prvenstva i ni jedan nisu izgubili.

Južnoafrikanci su od 2008. na ovamo tri puta igrali u polufinalu i tri puta osvajali brončanu medalju. Mogu li ragbijaši s juga Afrike pred svojom publikom poraziti nepobjedive Novozelanđane i ovoga puta otići do kraja, pogledajte na kanalu SportKlub.