Diljem Europe ljubitelji sporta fokusirani su na smotru najboljih europskih nogometnih momčadi Europsko prvenstvo, no s druge strane Atlantika fanovi grizu nokte zbog jednog sasvim drugog i dosta mlađeg sporta bejzbola. Duga i iscrpljujuća sezona u MLB-u, Major League Baseballu, približila se polovini, a odigrano je već preko šezdeset utakmica u regularnom dijelu sezone igraju se 162 meča, a potom slijedi doigravanje. MLB podijeljena je na dvije povijesne, a ne geografske divizije MLB American League i MLB National League koje se dalje dijele po geografskom ključu.

Detroit Tigers igraju u centralnoj diviziji American League koju su osvojili deset puta, a zadnji put prije šest godina. Tigrovi iz Detroita četiri puta su bili prvaci MLB lige (posljednji put 1984. godine), a od recentnih  uspjeha valja izdvojiti finale 2006. koje su izgubili upravo od St. Louisa, te prošlosezonsko polufinale. Detroit Tigersi ove sezone pokazuju velike ambicije što se najbolje vidi iz sljedećeg podatka Tigersi su početkom ove sezone doveli Prince Fieldera, all star igrača, i privezali ga devetogodišnjim ugovorom teškim 214 milijuna dolara...

St. Louis Cardinals jedna su od uspješnijih bejzbol momčadi u zadnjem desetljeću uzeli su dva naslova uz još jedno finale i jedno polufinale. Ove sezone Cardinalsi ne igraju uvjerljivo, a trenutno se nalaze u sredini tablice National lige u kojoj ove sezone caruju LA Dodgersi.

Iako je sezona je još 'mlada' polako dolazi vrijeme da se forma stabilizira i da krenu pobjede u serijama. U ovome trenutku Tigrovi iz Detroita su u boljoj formi, a hoće li to pokazati i na terenu, pogledajte na kanalu Arena 2.