U noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu igra se uzvratna utakmica polufinala južnoameričke inačice Lige prvaka - Copa Libertadoresa, između Corinthiansa i Santosa. Ova dva sastava gradski su rivali iz Sao Paola pa ne treba posebno naglašavati koliko žestok će ovaj derbi biti i na tribinama i na terenu.

Branitelj naslova Santos bio je domaćin u prvoj utakmici, no nije iskoristio prednost poznatog terena i užarenih tribina Corinthians je preko Emersona došao u vodstvo sredinom prvog poluvremena i na kraju uspio slaviti. Santos je napadao i imao svoje šanse, no Neymar i društvo nisu uspjeli zabiti, a igrači Corinthiansa su tijekom opsade sakupili sedam žutih kartona. Korinćani tako imaju lijepu prednost pred uzvratnu utakmicu, no nju će morati obraniti bez strijelca Emersona jer je ovaj dobio dva žuta i isključujući crveni karton.

Santos dosta loše igra u zadnje vrijeme do polufinala Copa Libertadoresa su se nekako provukli, a u domaćem prvenstvu nakon pet kola još nemaju pobjedu. Formu Santosa odnosno njihovog najboljeg igrača Neymara, definitvno je poremetila turneja brazilske reprezentacije na kojoj je Neymar igrao i zbog toga bio van klupskih programa cijela tri tjedna...

Oba sastava se dobro poznaju jer igraju međusobne dvoboje i u brazilskoj ligi i u lokalnoj Paulista ligi. Gol prednosti je na strani Korinćana, no samo jedan dobra akcija Neymara anulirala bi tu prednost. Tko će u finale Copa Libertadoresa, pogledajte na kanalu Arena 1.