Ovoga tjedna u blizini nizozemskog grada Den Boscha održava se teniski turnir imena UNICEF Open. Turnir se igra na terenima Autotron parka u Rosmalenu i na travnatoj podlozi - još jedan u nizu turnira kojima je svrha što bolje se pripremiti za nadolazeći Wimbledon.

Muški dio turnira spada u seriju 250 ATP World Toura, a ženski dio je klasificiran kao WTA International Tournaments. U ženskoj konkurenciji naslov brani Talijanka Roberta Vinci koja je lani u finalu svladala Jelenu Dokić, a u muškoj konkurenciji prošle sezone pobjedu je odnio Rus Tursunov pobijedivši u finalu našeg Dodiga.

Najbolje postavljena tenisačica u Den Boschu ove sezone je Samantha Stosur (5. na WTA listi), a osim nje tu su još Vinci, Janković, Cibulkova, Petrova, Kirilenko i ostale. U prvom kolu turnira već se dogodilo jedno prilično iznenađenje - druga nositeljica i deseta tenisačica svijeta Sara Errani ispala je od malo poznate Ukrajinke Bondarenko, a još nekolicina nositeljica imala je velikih problema u prvom kolu.

Kako će se razvijati situacija na UNICEF Openu pratite na kanalu Sportska TV.