Prije par dana odigrana je treća utakmica finalne serije doigravanja između Miami Heata i Oklahome, a slavili su momci sa Floride tijesnom pobjedom od šest poena razlike. Bila je to prva utakmica finala u Miamiu - u Oklahomi su odigrane prve dvije, a sada slijede tri susreta na Floridi. Miami je u drugom meču finala doigravanja napravio 'brejk' pobijedivši Oklahomu na njihovom terenu, a tu pobjedu igrači Erika Spoelstre su potvrdili na svom terenu i poveli s 2-1 u seriji.

Četvrti susret igra se u Miamiu u noći s utorka na srijedu i taj meč Durant i društvo iz Oklahome moraju dobiti jer bi pobjedom u ovom susretu Miami došao do vodstva od 3-1 i do tri meč lopte, što bi Heat teško ispustio. Svi dosadašnji finalni mečevi ovih rivala bili su tijesni i neizvjesni, a ta praksa mogla bi se nastaviti do kraja ove finalne serije. Miami ima iskusniju i renomiraniju momčad, no Oklahoma ima Duranta koji je, usput budi rečeno, detektirao slabu točku svoje momčadi - preslab ulazak u susret i dopuštanje protivniku da već u prvoj četvrtini napravi razliku koju onda valja loviti...

Sudar Miamia i Oklahome je sudar jakih obrana koje probijaju inspirirani pojedinci poput Kevina Duranta ili poput LeBron Jamesa. Kako će završiti finalni meč broj 4 pogledajte na kanalu SportKlub.