U ponedjeljak navečer hrvatska nogometna reprezentacija igra najvažniju utakmicu ove generacije - sudaramo se sa svjetskim i europskim prvacima Španjolcima u susretu koji će odlučiti o prolasku u četvrtfinale. Realno gledano već sam plasman Vatrenih na EURO je veliki uspjeh, a kad se tomu dodaju dvije odlične utakmice koje su Bilićevi igrači odigrali u Poljskoj, nameće se zaključak da već sad moramo biti zadovoljni postignutim - do zadnjeg kola smo ostali u igri za četvrtfinale, a Talijani nas opet nisu pobijedili...

No naravno, ambicija naših navijača je prevelika da bi se zadovoljili samo učestvovanjem na turniru - svi žele Vatrene vidjeti u drugom krugu. S obzirom na trenutnu situaciju još se brojni scenariji mogu odigrati, a za nas bi bilo najbolje da Italija ne uspije pobijediti Irsku - u tom slučaju sigurno prolazimo. Nadajmo se da će ponosni Irci zbiti redove i da će Trapattoni odlučiti da u zadnjem nastupu u skupini uzme barem bod - ako Trap gusto posloži Irce i naredi im žestoku obranu, Talijani će ih teško probiti - to je naša najveća nada!!

Sudar Španjolske i Hrvatske mogao bi biti jedna od zanmljivijih utakmica ovog prvenstva jer nema puno momčadi koje mogu Furiji parirati u tehničkom smislu, a u trkačkom i fizičkom smislu smo čak i moćniji. Teško je igrati protiv Španjolske ili bolje rečeno Barcelone u malom, koja će sasvim sigurno uzeti loptu i ostvariti dominaciju u polju, a nama ostaje da se organizirano branimo i da što bolje iskoristimo šanse koje će nam se ukazati. Protiv Španjolske će Hrvatska zaigrati kao u drugom dijelu protiv Italije, u formaciji 4-2-3-1 koja najbolje pokriva prostor kad se igra protiv sastava koji imaju višak igrača u veznom redu.

Nadajmo se da će Luka Modrić biti ekstra inspiriran, nadajmo se da će obrana minimalizirati greške, nadajmo se da će se Mandžukić opet naći na pravom mjestu i nadajmo se da Talijani neće pobijediti Irce!!!

Ovaj susret pogledajte na kanalu HTV 2.