Navigation Content

Zemlja tigrova

Zemlja tigrova

Tigerland

Vojska se trudi od njih napraviti ratne strojeve, a oni samo žele biti ljudska bića

INFO

Redatelj Joel Schumacher

Glumci Colin Farrell, Matthew Davis, Clifton Collins Jr., Tom Guiry, Shea Whigham, Russell Richardson

Sažetak

Godina je 1971. Prije slanja u Vijetnam, američka vojska obučava nove regrute u kampovima. Među njima je i novak Roland Bozz (Colin Farrell), koji u kampu dobiva posljednje instrukcije prije odlaska u ratnu zonu na drugi kraj svijeta. No on ne želi sudjelovati u krvoproliću pa namjerno radi neprilike kako bi ga poslali kući kao problematičnog i neprilagođenog, nesposobnog za borbu.

Plan mu se obije o glavu jer njegovu tvrdoglavost i neposluh nadređeni dožive kao znakove inteligencije i odlike vođe. Bozz i njegovi kolege iz voda; pisac Paxton (Matthew Davis), osjetljivi Miter (Clifton Collins Jr.), filozofski nastrojen Cantwell (Thomas Guiry), ratoborni Wilson (Shea Whigham) i Johnson (Russell Richardson), koji izigrava junaka, uče kako se suočiti s neprijateljem te iz bitke izvući živu glavu.


Jedan od filmova koji je proslavio Colina Farrella bio je 'Zemlja tigrova' u kojem je tada još prilično nepoznati glumac najavio veliku filmsku karijeru tumačeći mladića koji nastoji pobijediti sistem.

Ovu antiratnu dramu režirao je poznati Joel Schumacher ('Dan ludila', 'Klijent', 'Broj 23', 'Batman i Robin', 'Telefonska govornica') s relativno malim budžetom no, kako to često biva, snimio je sjajnu autentičnu i realističnu dramu koja odskače daleko od prosječnosti i u kojoj se Farrellu pridružio niz relativno nepoznatih glumaca s odličnim ostvarenjima.

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...