Iako je Njemačka reprezentacija u prva dva kola upisala dvije pobjede i uzela maksimalnih šest bodova, moćni Elf još uvijek nije siguran u prolazak u eliminacijsku fazu natjecanja. Naime, u slučaju danske pobjede u u ovom susretu, te pobjede Portugala nad Nizozemskom, stvorio bi se krug od tri reprezentacije sa po šest bodova, a odlučivala bi gol razlika. Taj scenarij na prvu zvuči kao znanstvena fantastika, no možda i nije tako... Kad se pogleda međusobni omjer Danske i Njemačke zadnjih par godina dolazi se do zanimljivog saznanja - Danci su dva puta tukli Nijemce i jednom remizirali, a otkad njemačku reprezentaciju vodi Joachim Low (od 2006.),  Elf protiv Danaca ima poraz i remi - oba puta u prijateljskim susretima.

Olsenova Banda, kako Danci od milja zovu svoju reprezentaciju, mogla bi se pokazati kao vrlo neugodan protivnik Njemačkoj zbog svoje dobro organizirane igre i njihove osnovne karakteristike - koliki god bio pritisak, Danci se ne raspadaju... U susretu protiv Portugala vidjeli smo jednu pohvalnu crtu Danaca - iako su gubili s 2-0, pokazali su karakter i strpljivo gradili napade te naposlijetku i izjednačili - bod im je na kraju ipak oduzeo odlični i dosta sretni udarac Varele.

Mnoge su kalkulacije u igri u ovoj skupini pa čak i ta da Danci s porazom prolaze skupinu, no najsigurnija opcija za Dance je pobjeda protiv Njemačke - u tom slučaju sigurno idu dalje. S obzirom da Elf izgleda vrlo ozbiljno na ovome prvenstvu, taj će se scenarj vrlo teško dogoditi, no do boda bi Danci možda i mogli.

I jedni i drugi će osluškivati što se događa u drugom susretu ove skupine, pa valja očekivati nešto oprezniji početak te rasplamsavanje borbe na terenu kada padne prvi gol na drugoj utakmici - ukoliko Portugalci zabiju i Danci će morati napasti! Ovaj susret pogledajte na kanalu HTV 2.