Četrnaestgodišnja Amanda (Tegan Moss) živi s roditeljima u malom ribarskom gradu u Novoj Škotskoj. Bavi se plivanjem na duge pruge i sanja da jednog dana prepliva La Manche kao i njezin uzor, plivačica Gertrude Ederle koja je to učinila dvadesetih godina.

Nakon što se zatvori mjesna tvornica ribljih konzervi, Amandin otac nađe posao u mjestu gotovo dvjesto kilometara udaljenom od grada u kojem žive. Ljuta što joj otac mora živjeti odvojen od obitelji, Amanda dođe pred zatvorenu tvornicu i počne je gađati kamenjem.

U tom trenutku pojavi se mali kamion. Iz njega izađe starac, popne se na ogradu mosta i skoči u more. Amanda je uvjerena da se namjerava ubiti pa skoči za njim da ga spasi. Ali, starac se u moru osjeća 'kao riba u vodi' i kaže joj da se samo htio okupati.

Amandu mokru i promrzlu odvede u svoju skromnu kuću gdje je upozna sa ženom Bridget (Joan Gregson). Starac se zove John McRae (Hume Cronyn). I on i žena hrane se samo algama, školjkama, ribama i morskim travama.

Amanda se kod njih osuši, a drugi dan dođe im se zahvaliti. Tad doživi šok. Nađe Johna i Bridget kako spavaju u velikim akvarijima napunjenim morskom vodom...

Film je bio nominiran za Daytime Emmyje kao najbolji film za mlade, za najbolju režiju, scenarij i glavnu ulogu Humeu Cronynu, a osvojio je nagradu udruženja američkih scenarista za najbolji film za djecu. Tegan Moss bila je nominirana za nagradu Young Artist za ulogu Amande.