Nakon prvoga kola u skupini D najveće šanse za prolazak u četvrtfinale ima Ukrajina koja je s 2-1 svladala Švedsku, a u drugom susretu Englezi i Francuzi su podijelili bodove. Iz englekog tabora čule su se ocjene kako je bod protiv Francuza dobar jer su oni kao najjača momčad u skupini - ta bi konstatacija trebala značiti da će Englezima biti lakše igrati protiv Šveđana i Ukrajinaca; živi bili pa vidjeli...

Reprezentacija Švedske u drugome kolu mora juriti na pobjedu jer im bod ostavlja samo teoretske šanse za ulazak u četvrtfinale. U susretu protiv Ukrajine Švedi su veći dio susreta bili ravnopravan ako ne i bolji protivnik i čak su prvi došli do vodstva, no izgubili su sve u sedam konfuznih minuta... Gol za Švedsku postigao je Zlatan Ibrahimović i valja reći da je izgledao vrlo motivirano, a kad je tako, protivnicima se loše piše - na njega će Englezi morati posebno pripaziti.

Englezima u ovom susretu zapravo igra samo pobjeda jer ukoliko osvoje samo bod morat će pobijediti domaćina Ukrajinu u zadnjem kolu za prolazak dalje, a to i nije najsretnija kalkulacija. U susretu protiv Francuske Engleska nije pokazala baš ništa osim relativno dobre igre u obrani. Za osvojiti tri boda na ovom vrlo izjednačenom europskom turniru Englezi će nekoga morati napasti i bit će zanimljivo vidjeti kako će Roy Hodgson postaviti igru protiv Švedske.

Ibrahimovića očekuju žestoki dvoboji s engleskom obranom, a duel Terry - Ibrahimović mogao bi obilježiti ovaj susret. I jednima i drugima treba pobjeda pa ćemo po svemu sudeći gledati jednu uzbudljivu utakmicu ofanzivno orijentiranih timova - koliko će golova pasti i tko će se na kraju radovati, pogledajte na kanalu HTV 2.