Prvi susret drugoga kola u skupini D odigrat će u Donjecku Ukrajinci i Francuzi. Nakon prvog kola vodeća momčad skupine je Ukrajina koja se čudesno vratila protiv Šveđana - gubili su Ukrajinci s 1-0 i igrali loše, no tada se ukazao Ševčenko i s dva gola glavom preokrenuo ishod susreta. Ukrajinski kapetan ima 35 godina na leđima i već neko vrijeme ne igra 'ozbiljan' nogomet, no za ovo se prvenstvo posebno pripremao - što mu se doslovno dvostruko vratilo...

Ukrajinci nakon uvodne pobjede imaju vrlo dobru situaciju - dovoljno im je remizirati s Francuzima i ne izgubiti od Engleza za prolazak u četvrtfinale, a to prema do sada prikazanom ne bi smio biti problem... Reprezentacija Engleske je prilično sretno došla do boda u sudaru s Francuzima - Gordi Albion je uspio uputiti samo jedan udarac u okvir gola i to im je bilo dovoljno za bod. Francuska je dominirala u susretu s Englezima, no njihov posjed lopte bio je jalov - lopta je kružila oko šesnaesterca i u širinu, bez pravih ideja.

Francuski izbornik Blanc traži od svojih igrača maksimalno odgovoran nogomet, što zapravo rezultira ziheraškom igrom što možda i nije loša opcija u smislu rezultata, no definitvno se zbog toga gubi ljepota - a zbog toga nogomet i gledamo... No, ako je francuski izbornik mogao taktizirati u prvom susretu, u drugom meču manevarski prostor mu je sužen. S bodom iz prvog meča Francuska opasno visi, a ako ne uspiju dobiti ni Ukrajince, morat će se u zadnjem kolu vaditi protiv neugodnih Šveđana.

Može li domaćin Ukrajina već u drugom kolu osigurati prolazak u četvrtfinale pogledajte na kanalu HTV 2.