U noći sa srijede na četvrtak igra se prva polufinalna utakmica Copa Libertadoresa južnoameričke inačice Lige prvaka  između brazilskih prvoligaša Santosa i Corinthiansa. Ova dva kluba su stari znanci koji svake godine odigraju najmanje četiri meča i to u brazilskoj prvoj ligi i regionalnoj brazilskoj Paulista ligi, a ponekad, kao sad i u kontinentalnom natjecanju.

I jedni i drugi su imali dosta problema u četvrtfinalu  Corinthians je igrao s Vasco Gamom i prošao zahvaljujući jednom domaćem golu (u gostima 0-0), a Santos je nakon minimalnog gostujućeg poraza od argentinskog Veleza jednakom mjerom uzvratio na svom terenu te prošao dalje tek nakon jedanaesteraca.

U posljednjih godinu dana, zapravo od kad je stasao Neymar, Santos je dobio tri međusobna susreta uz još dva remija što je činjenica koja sigurno frustrira navijače Corinthiansa. Mogu li Korinćani prekinuti negativan niz teško je reći prije svega zbog toga jer su i jedni i drugi u vrlo lošoj prvenstvenoj formi. Prije nekih mjesec dana startalo je brazilsko prvenstvo, a nakon četiri odigrana kola niti Santos niti Corinthians još nemaju pobjedu  tomu je prilično pomogla činjenica da su najbolji igrači ovih klubova (čitaj Neymar) bili na turneji s brazilskom reprezentacijom...

Koji će od ova dva brazilska giganta ostvariti prednost u prvom polufinalnom susretu Copa Libertadores, pogledajte na kanalu Arena 1.