Navigation Content

Bliski susreti u Sibiru

Bliski susreti u Sibiru

Close Encounters in Siberia

Istraga o tajanstvenoj eksploziji koja je uništila stotine hektara šume u Sibiru u ljeto 1908. godine

INFO

Sažetak

U lipnju 1908. godine snažna eksplozija u zabačenom dijelu Sibira sravnila je sa zemljom stotine hektara šume snagom tisuću puta jačom od atomske bombe bačene na Hirošimu.

U ta politički burna vremena početkom 20. stoljeća, posebno imajući u vidu udaljenost i nepristupačnost terena, nitko se narednih dvadeset godina nije usudio pokušati istražiti šta se dogodilo. Kad je prvi istraživač stigao, pretpostavio je da će pronaći krater meteora.

Međutim, osim drveća sravnjenog sa zemljom nije pronađeno ništa. Od tada se pojavilo više od stotinu teorija, uključujući i pretpostavku da se radilo o nuklearnoj eksploziji koju je izazvala izvanzemaljska letelica na nuklearni pogon. Tu mogućnost najozbiljnije su razmatrali i sovjetski znanstvenici.

Tajna sibirske eksplozije još uvijek je nerazjašnjena, jer ne postoje čvrsti dokazi koji bi poduprli neku od teorija. Putujemo na lice mjesta kako bismo utvrdili što je to što još uvijek izaziva interes znanstvenika i istraživača.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...