Nakon što u popodnevnom susretu snage odmjerimo mi i Talijani, drugo kolo u našoj skupini kompletirat će Španjolci protiv Iraca. Furija je u prvome kolu zaradila samo mršavi bod i tako zapravo najviše naštetila nama jer će sada Španjolci za prolazak u eliminacijsku fazu morati pobijediti i Irce i nas... Reprezentacija Španjolske je u susretu protiv Talijana napravila jedan zanimljivi eksperiment  sve do posljednjih dvadesetak minuta Španjolci su igrali bez klasičnog napadača u sastavu. Del Bosque je valjda htio prvo propisno izmoriti i pacificirati Talijane permanentnim držanjem lopte u opasnoj zoni pa onda u završnici uvesti Torresa i Navasa i napasti, no plan je pošao krivo, a Furija je osvojila samo bod.

U drugom susretu Španjolska više nema pravo na pogrešku jer bi ih svaki sljedeći kiks mogao skupo koštati  koštati čak i prolaska u drugu fazu. Prerano je za davati ocjene kako Španjolci više nisu uvjerljivi kao nekad i da više ne izgledaju tako moćno, jer jedna nešto lošija utakmica nije dokaz da Xavi, Iniesta i društvo više nisu konkurentni. Ipak, mora se reći da je tika-taka 'kucala' nešto sporije nego što smo to navikli gledati...

Utakmica protiv Iraca neće biti lagana za Španjolce jer sve Trapattonijeve momčadi znaju se braniti, a osim toga Irci se porazom opraštaju od prvenstva pa će sigurno pokušati skupo prodati svoju kožu. Irska je pokazala da zna biti vrlo neugodna iz prekida i da je fizički vrlo moćna, a to su karakteristike koje ne odgovaraju Španjolcima. Furija će dominirati i vrtjeti loptu oko šesnaesterca Iraca, a hoće li probiti irski bunker, pogledajte na kanalu HTV 2.