Prošle nedjelje u Poznanu reprezentacija Hrvatske odigrala je svoj prvi susret na europskom prvenstvu i odigrala ga je izvanredno! Modrić i društvo odigrali su vrlo inspirirano, tijekom cijele utakmice dominirali, zabili tri komada i uzeli tri važna boda. Iako je Hrvatska golove zabila glavom i nakon pogreške irskog igrača, Vatreni su odigrali nekoliko izvanrednih akcija koje samo slučajno nisu rezultirale pogocima. Naša dva predatora u napadu  Jelavić i Mandžukić  odigrala su fenomenalno, a irskim braničima se poslije meča činilo da su bili u ringu s nekim divljim zvijerima... Vezni red odigrao je vrlo dobro, a maestro Modrić igrao je s toliko šarma da bi ga nakon ove partije mogla kupiti i Barcelona... Treba pohvaliti i zadnju liniju sa Srnom koji je na beku odigrao kapetanski, Strinićem koji je bio dobar te Ćorlukom i Schildenfeldom koji su zaslužili prolaznu ocijenu iako su nekoliko puta ' zaplivali'...

Hrvatska je nakon prvog kola vodeća momčad skupine budući da su Talijani i Španjolci odigrali neriješeno, što nama zapravo ne odgovara. Drugi izazov za Vatrene na ovome prvenstvu su Talijani koji su protiv Furije odigrali odličan meč iako treba reći da su poraz izbjegli zbog nesnalažljivosti Torresa. Nakon odlične partije Azura pale su u vodu priče o Talijanima koji se raspadaju Pirlo, Di Natale i ostali igrali su protiv Španjolske bez respekta, a u pojedinim dijelovima susreta i dominirali.

Priče o tome kako nama Talijani odgovaraju i da protiv njih uvijek dobro igramo treba ostaviti po strani u ovom slučaju. Realno gledano, talijanska reprezentacija kvalitetnija je od naše i u ovom susretu Azuri su favoriti  osim toga imaju bod iz susreta sa Španjolskom tako da njima odgovara i bod protiv Hrvatske jer bi s pobjedom protiv Iraca u zadnjem kolu imali pet bodova.

Ako naši igrači ponove razinu igre iz prošlog susreta i minimaliziraju pogreške u obrani, te ako Modrić bude inspiriran, možemo očekivati dominantnu Hrvatsku i protiv Italije. U ovom susretu nama odgovara pobjeda kojom bi se plasirali u eliminacijsku fazu, a hoćemo li do nje i doći, pogledajte na kanalu HTV 2.