Navigation Content

Auschwitz - Nacisti i 'Konačno rješenje'

Auschwitz - Nacisti i 'Konačno rješenje'

Auschwitz: The Nazis and the 'Final Solution'

Auschwitz - poprište najvećeg masovnog smaknuća u povijesti svijeta. Pa ipak malo ljudi zna istinitu i iznenađujuću povijest najozloglašenijeg mjesta na svijetu ili kako se uklapalo u veliki nacistički plan masovnog istrebljenja Židova - ono što su nazivali 'konačnim rješenjem'

INFO

Sažetak

Auschwitz je kroz svoj destruktivni dinamizam postao mikrokozmosom nacističke države i logičnom posljedicom Hitlerovog izopačenog svjetonazora. Izvorno zamišljen kao logor za ratne zarobljenike, prenamijenjen je u centar masovnog istrebljenja.

Kako je došlo do toga? Koje su odluke nacističkog zapovjednog vrha dovele do tog sustavnog i donekle neočekivanog razvoja? Ispreplećući rijetke arhivske materijale s ekskluzivnim intervjuima i dramatičnim rekonstrukcijama koje ilustriraju ključne trenutke, ovo najnovije istraživanje Auschwitza razotkriva što se poduzimalo u cilju 'konačnog rješenja'.

Priča o Auschwitzu nije priča samo o Njemačkoj, već i o svim zemljama u Europi pod nacističkom okupacijom. Serija donosi osobna, kamerom dosad nezabilježena iskustva sudionika - kako Poljaka koji su bili ondje prvi smješteni kao politički zatvorenici, tako i logoraša, tzv. Sonderkommandosa, koji su radili u plinskim komorama te bivših pripadnika SS-a.

Kombiniranjem rijetkih arhivskih materijala, ekskluzivnih intervjua, dramatičnih rekonstrukcija i računalnih ilustracija logora, dosad neprikazanih na televiziji, činjenice o Auschwitzu i monstruoznoj ideologiji koja stoji iza njega postupno izlaze na vidjelo.

Serija je 2005. na Međunarodnom televizijskom festivalu u Banffu bila nominirana za nagradu Rockie u kategoriji povijesne i biografske serije.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...