Navigation Content

Tajne velikog Mekonga

Tajne velikog Mekonga

Secrets du Grand Mékong

Otkrijte jednu od najdužih rijeka na svijetu - Mekong, koja se na 5000 kilometara proteže kroz šest zemalja: Kinu, Mijanmar, Tajland, Laos, Kambodžu i Vijetnam

INFO

Sažetak

U ovome serijalu predstavljamo Mekong, jednu od najduljih rijeka na svijetu. Duž svojega toka, od tibetanskih visoravni do ušća u Južnokinesko more, na gotovo 5000 kilometara, ova rijeka otkriva nam mnogobrojne zanimljivosti. Duž puta promatramo faunu i floru, te različite krajolike: visoke planine, divlje kanjone, spokojna jezera ili vrtoglave vodopade koji otežavaju spust rijekom ujedno ga čineći spektakularnim.

Otkrit ćemo nebrojeno mnogo hramova koji, smjestivši se na njegovim obalama, ukazuju na ovdje sveprisutni budizam, no susrest ćemo i neke od 320 milijuna stanovnika koji žive u blizini rijeke, u porječju zvanom Veliki Mekong, razdijeljeni u šest država: Kini, Mijanmaru, Tajlandu, Laosu, Kambodži i Vijetnamu.

Obilna proizvodnja riže, voća i povrća, kao i cvijeća priskrbili su dolini rijeke naziv 'vrt svijeta', kao što Amazonu često nazivamo 'plućima svijeta'.

Vidjet ćemo da unatoč različitosti zemalja, jezika, povijesti, tradicija i nacionalnosti ova rijeka ostaje neosporna gospodarska, društvena i duhovna poveznica koju možemo nazvati Velikim Mekongom.

Mnogi stanovnici ovoga priobalnog područja poslužit će nam kao vodiči u ovom golemom i veličanstvenom prirodnom krajoliku te će nam omogućiti da istražimo trag koji prirodne poveznice ostavljaju na stanovnicima kao i ekološke izazove s kojima se moraju suočiti.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...