Prvi susret drugoga kola u skupini B igraju Danska i Portugal. Nije na odmet primijetiti da nije isto igrati prvi ili drugi susret kola, jer reprezentacije koje igraju druge imaju dosta prostora za kalkulacije.

Danci su u prvom kolu napravili veliki posao - odigrali su jednu pravu mušku utakmicu i pokazali kako se dobro organiziranom timskom igrom može pobijediti favoriziranog protivnika. Nizozemci su skuhali nešto prilika, kojih je većinu zapucao Van Persie, no nisu se uspjeli razmahati - a Danci se nisu raspadali... Olsenova banda odigrala je odličan meč protiv Nizozemaca, no je li to bio samo bljesak ili Danci mogu nastaviti na istom nivou provjerit će Portugalci.

Portugal je u prvom kolu poražen od Njemačke s 1-0 - Portugalci su se poslije žalili i tvrdili da poraz nisu zaslužili, a jesu li u pravu dosta je diskutabilno... Portugal je protiv Elfa igrao vrlo defanzivno, gotovo pa klasični bunker, pokušavajući nešto napraviti iz kontri koje nisu prolazile. Ronaldo je ušao u par poluprilika i pokušavao zaprijetiti solo akcijama, no bez učinka - vrlo dobro ga je čuvao Boateng. Portugalski izbornik Bento pokušao je preuzeti dio realove taktike gdje se momčad brani presingom na loptu te se nakon oduzimanja lopte, preko hitrih krilnih igrača Ronalda i Nanija brzo kreće u kontru - utakmica protiv Elfa pokazala je da Portugalci nemaju kapacitete za igru s naglaskom na savršenoj defanzivi, pa će protiv Danske u svakom slučaju morati napasti... Portugal mora ići na pobjedu u ovom susretu i to je jedina ozbiljna kalkulacija koja im je preostala.

Danska i Portugal igrali su u istoj skupini kvalifikacija za ovo Europsko prvenstvo - Portugalci su na svom terenu slavili s 3-1, a Danci su na svom uzvratili s 2-1 - kako će odigrati na neutralnom terenu pogledajte na kanalu HTV 2.