I dok se na 'Starom Kontinentu' igra Europsko prvenstvo, u Južnoj Americi traju kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014 koje se održava u Brazilu. Samo činjenica da je sljedeći Mundial u Brazilu čini kvalifikacije južnoameričkih zemalja vrlo, vrlo žestokima. Devet reprezentacija bori se za četiri mjesta koja vode u Brazil uz još jedno mjesto za dodatne kvalifikacije, a nakon 4, 5 odigranih kola ni jedna reprezentacija nije se odvojila i gotovo svi imaju šanse ostvariti plasman.

Reprezentacija Ekvadora trenutno sjedi na šestome mjestu CONMEBOL kvalifikacija s bodom manje od pete Kolumbije i samo dva boda manje od trećeg Urugvaja. Ekvadorci su do sada svladali Peru i Venezuelu, a izgubili su od Paragvaja te prije par dana od Argentine. Ekvadorska vsta jedna je od slabijih u Južnoj Americi, a njen najpoznatiji igrač je Antonio Valencia, veznjak Man Uniteda.

Kolumbija je vrlo solidno započela kvalifikacije za SP 2014 - dobili su Peru i Boliviju u gostima, očekivano izgubili od Argentine, a kiksom se može smatrati remi na domaćem terenu protiv Venezuele. Glavna zvijezda Kolumbije je bez sumnje izvrsni napadač Radamel Falcao kojem podršku iz veznog reda pruža Fredy Guarin (Inter). Kolumbijci imaju vrlo solidnu talijansku obranu gdje ordiniraju Armero, Zuniga te veterani Perea i Yepes. Kolumbijci imaju vrlo solidnu vrstu, a ako pobijede i Ekvador u gostima vrlo vjerojatno ćemo ih gledati u Brazilu i uživati u Falcaovim majstorijama...

Susret Ekvadora i Kolumbije pogledajte na kanalu Arena 3.