Drugog dana Europskog nogometnog prvenstva na rasporedu su susreti prvog kola u skupini B - Nizozemci igraju protiv Danaca, a u drugom susretu igraju Nijemci protiv Portugala. Skupina B se može smatrati najjačom skupinom ovog prvenstva - jedna reprezentacija iz trolista Portugal, Njemačka, Nizozemska neće igrati u četvrtfinalu. Sve reprezentacije će odigrati po tri susreta u skupini što znači da greške nisu dozvoljene i ne daju se ispraviti; upravo zbog toga prvi susreti su možda i najvažniji.

Reprezentacija Danske se u ovoj skupini smatra autsajderom bez obzira što su EURO izborili u skupini s Portugalom nadmašivši Ronalda i društvo po učinku. Opći rezon je da su kvalifikacije jedno, a da je EURO nešto drugo i da velika natjecanja sa sobom nose 'jake struje' i neke druge odnose. Danskoj reprezentaciji ostaje da razuvjeri svoje kritičare i da odigra na pravoj razini - prva prilika Olsenovoj Bandi da pokaže svoju kvalitetu je susret s Nizozemcima.

Reprezentacija Nizozemske jedan je od glavnih favorita ovog Eura - dovoljno je pogledati s kakvim arsenalom Oranje raspolaže u ofanzivnom dijelu sastava; Kuyt, Van Persie, Huntelaar i Robben u napadu, a iza njih Sneijder i Van Der Vaart te De Jong i Van Bommel - s ovakvim napadom ne može se pohvaliti ni jedna reprezentacija na Euru. Danska obrana imat će puno posla u ovome susretu, no valja dati kredita i Dancima te reći da je Olsen doveo Dance do taktičkog savršenstva što i nije toliko čudno ako se zna da je on već dvanaest godina trener Danske i da je sam selekcionirao sve igrače.

Hoće li nizozemski talent bit jači od danske timske igre ili će se dogoditi kakvo iznenađenje, pogledajte na kanalu HTV 2.