Pred sam početak Europskog prvenstva na kanalu Sport 1 emitira se serijal najboljih utakmica njemačke nogometne reprezentacije. U četvrtak poslijepodne na rasporedu je prava poslastica - finale SP 1974 koje se održalo u tada Zapadnoj Njemačkoj između domaće selekcije i Nizozemske. Nijemce je predvodio najbolji libero svih vremena Franz Beckenbauer, a Nizozemce čovjek koji je promijenio nogomet - legendarni Johan Cruyff. Sudar ovakva dva nogometna 'titana' u finalu jednog Svjetskog prvenstva zapravo nikada više nismo vidjeli jer ni duel Messija i Ronalda ne bi bio na toj razini...

Za Zapadnu Njemačku su tada igrali legendarni kapetan Beckenbauer, strijelac Gerd Mueller, Uli Hoeness, Vogts, Breitner, golman Sepp Maier, a za Nizozemsku osim Cruyffa igrali su Neeskens, Rep, Krol, Ari Haan i ostali. Finale se odigralo na Olimpijskom stadionu u Munchenu pred 75 tisuća gledatelja, a slavili su Nijemci u neizvjesnoj utakmici s 2-1.

S jedne strane nogometni revolucionar i čarobnjak Johan Cruyff, a s druge elegantni čitač protivničke igre Beckenbauer - finale Svjetskog prvenstva 1974. pogledajte na kanalu Sport 1.