Navigation Content

Gospodar planina

Gospodar planina

The Claim

Sve ima svoju cijenu

INFO

RedateljMichael Winterbottom

GlumciWes Bentley, Milla Jovovich, Nastassja Kinski, Sarah Polley, Shirley Henderson

Sažetak

Godina je 1867. Dillon (Peter Mullan) je irski imigrant koji se je naselio u Kaliforniji za vrijeme zlatne groznice prije 18 godina. Danas je Dillon vlasnik gotovo svakog dućana i poduzetništva u gradu Kingdom Come – od iznajmljivanja soba pa do otvaranja bankovnih računa, ništa se ne može obaviti bez njegovog znanja.

Jedan od rijetkih poslova kojima se ne bavi je vođenje javne kuće. To je prepustio svojoj ljubavnici Luciji (Milla Jovovich). No situacija se mijenja kada se u gradiću pojavi Dalglish (Wes Bentley), koji radi za željeznicu.

Shvativši da mu se pruža velika poslovna tj. komercijalna prilika, Dillon nastoji osigurati prolaz pruge kroz grad.


U režiji talentiranog britanskog redatelja Michaela Winterbottoma (24 Hour Party People, Dobrodošli u Sarajevo, Code 46, 9 Songs) i prema romanu Thomasa Hardyja 'The Mayor of Casterbridge', snimljen je film o čovjeku kojemu se zbog pohlepe i prevare ruši život i financijsko carstvo.

Winterbottom je nastojao realistično približiti gledateljima život u američkom gradiću krajem 19. stoljeća i pri tome potpuno uspio. Od prikaza krajolika, stvaranja atmosfere i uvjerljivih nastupa glumaca, filmska ekipa osmislila je film koji baca drugačiji pogled na žanr vesterna.

Glavne role pripale su Wesu Bentleyju, Peteru Mullanu i Milli Jovovich, no nikako ne smijemo zaboraviti na sjajnu izvedbu Sarre Polley te pogotovo Natassje Kinski.

Za kraj spomenimo da je za glazbu bio zadužen jedan od najvećih svjetskih filmskih kompozitora - Michael Nyman.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...