Natjecanja u atletskoj Dijamantnoj ligi su se prilično zahuktala - iza nas je već pet velikih mitinga, a prije nego nastupi pauza od mjesec dana najbolji svjetski atletičari odradit će još dva turnira; u New Yorku i Oslu. Atletski miting u Oslu spada među najcjenjenije europske atletske mitinge, a u glavnom norveškom gradu postaveljeni su mnogi rekordi - osobito u srednjim prugama.

Najveća zvijezda ovog mitinga je, naravno, najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt koji u Norvešku stiže nakon odličnog rezultata u Rimu - Bolt je na Olimpicu istrčao sjajnih 9,76. Veliki Jamajkanac se tako vratio u odličnu formu nakon relativno slabijeg rezultata u Ostravi. Boltov veliki rival Asafa Powel je u Rimu također išao ispod 10 sekundi - rezultatom 9,91 osvojio je drugo mjesto i zadržao prvo u ukupnom poretku. Novi dvoboj Powela i Bolta najveća je atrakcija Osla i na rasporedu je kao zadnji događaj večeri.

Domaći navijači s velikom pažnjom će pratiti Andreasa Thorkildsena, čovjeka koji najdalje baca koplje - Norvežanin je jedini bacač koplja u povijesti tog sporta koji je osvojio i svjetsko, i europsko i olimpijsko zlato.

Nakon pobjeda u Šangaju i Eugeneu naša Sandra Perković otputovala je u Oslo po novi dobar rezultat i istovremeno podizanje forme pred Olimpijske igre. Perkovićeva radi sjajno i polako uzima dominaciju u ovoj atletskoj disciplini i bit će zanimljivo pratiti njen daljnji razvoj. Sandra u Oslu ima odličnu konkurenciju - Njemicu Nadine Muller koja drži najbolji ovosezonski hitac od 68,89. Ako Perkovićeva i u Oslu pobijedi bit će to znak da bi u Londonu mogla napraviti nešto veliko.

Atletski miting Dijamantne lige u Oslu pogledajte na kanalu Arena 2.