I u njemačkoj košarkaškoj BBL ligi igra se finalna serija doigravanja u kojoj se sastaju branitelj naslova Brose Baskets i iznenađenje sezone Ulm Ratiopharm. Prva utakmica je već odigrana - na svom parketu u Bambergu Brose je slavio s 26 poena prednosti. Brose Baskets je zadnjih godina najbolja njemačka momčad, a od 2005. godine na ovamo osvojili su četiri prvenstva i tri njemačka kupa. Košarkaše iz Bamberga upoznali smo ove sezone malo bolje jer su Brose i Zagreb igrali u istoj skupini Eurolige - i jedni i drugi dobili su domaće međusobne mečeve i nisu se uspjeli plasirati u drugi krug...

Plasman u finale doigravanja za Ulm je daleko najveći uspjeh u kratkoj povijesti kluba - do sada su samo jednom učestvovali u doigravanju i zapeli odmah u četvrtfinalu. Ovosezonski uspjeh govori da se u Ulmu događa zanimljiva košarkaška priča, no dalje od finala neće moći. Brose je puno bolji i ove sezone je već četiri puta pobijedio Ulm koji je zadnji put slavio protiv momčadi iz Bamberga prije skoro tri godine. Nadu navijača Ulma da njihovi ljubimci mogu do barem jedne pobjede u ovom finalnom doigravanju, održava sjećanje na utakmicu ovih dvaju klubova u polufinalu kupa koju je Brose ipak dobio, no tek nakon produžetaka i velike borbe.

Brose je bolji, no Ulm je opušten i zaista nema što za izgubiti, a u takvim okolnostima mogli bi odigrati jednu inspiriranu utakmicu pa možda čak i pobijediti! Drugu utakmicu doigravanja njemačke košarkaške lige pogledajte na kanalu Sport 1.