I dok se europske nogometne reprezentacije pripremaju za nadolazeći Euro ili igraju prijateljske susrete, mlade europske U-21 reprezentacije igraju kvalifikacijske susrete za odlazak na Eurpsko U-21 prvenstvo koje će se odigrati 2013. u Izraelu.

Vodeća momčad kvalifikacijske skupine 2, Slovenija, ovoga utorka igra važan meč protiv Finske. U skupini 2 natječu se Slovenija, Finska, Švedska, Ukrajina, Malta i Litva; tri, četiri kola prije kraja u konkurenciji za prvo mjesto ostali su samo Slovenci i Švedi koji imaju tri boda, ali i utakmicu manje. Finska je već previše zaostala i ima samo teoretske šanse pa su motivirani Slovenci veliki favoriti ovog susreta. Većina igrača mlade slovenske reprezentacije dolazi iz domaće lige i Italije, a nađe se i poneki koji se već otisnuo u svijet poput Vučkića u Newcastlu, Rešeka u Heerenveenu te talentiranog vratara Oblaka koji je potpisao za Benficu, ali je branio na posudbi u Leiriji, Beira Maru i Olhanenseu.

Prije nešto manje od godinu dana mladi Slovencu su poraženi u Finskoj i to im je jedini poraz u ovom kvalifikacijskom turnusu - hoće li Oblak i društvo uzvratiti pobjedom na svom terenu i ostati vodeća momčad skupine pogledajte na kanalu SportKlub.