Zadnji pripremni susret prije odlaska na EURO francuska nogometna reprezentacija igra protiv Estonije. Francuzi su u zadnjih desetak dana već odigrali dva pripremna susreta i u oba pobijedili - prvo su preokrenuli dva gola zaostatka protiv Islanda i slavili s 3-2, a zatim su riješili Srbiju s 2-0. Utakmica protiv Islanda pokazala je da obnovljena francuska reprezentacija ima snažan karakter koji kombiniran s neospornom kvalitetom i dobrom taktičkom pripremom izbornika Blanca, gura Francuze u ulogu jednog od glavnih favorita prvenstva.

Laurent Blanc preuzeo je francusku vrstu nakon debakla na zadnjem Svjetskom prvenstvu i od raspadnute vojske stvorio vrlo ozbiljnu reprezentaciju. Za Blanca kažu da preferira tzv. 'kontrolirani' nogomet s puno obavezne igre i rada po cijelom terenu. Takva konstatacija navodi na pomisao da Francuzi igraju 'ružan' nogomet, no to mogu tvrditi samo oni koji nisu gledali Riberya i društvo na djelu - i osim njih Brazilci... U veznom redu Les Tricolores igraju majstori poput Riberya, Nasria, Maloude, a u napadu njihove lopte očekuje Benzema. Obrana Francuza je vrlo jaka - Rami, Mexes, Evra i Clichy čine tvrdi obrambeni blok, a ispred njih ordinira Diarra i odrađuje prljavi dio posla...

Francuska nogometna reprezentacija nalazi se u odličnoj seriji od dvadeset utakmica bez poraza, a jedina dva meča koja je Blanc izgubio kao izbornik su uvodna dva protiv Norveške i Bjelorusije kada Les Bleus još nisu bili posloženi. Protiv Estonije Francuska će nastaviti pozitivnu seriju, a koliko puta će estonski vratar morati vaditi loptu iz mreže pogledajte na kanalu Sport 1.