Uoči nadolazećeg Europskog prvenstva na kanalu Sport 1 prikazuje se vrlo zanimljiv serijal - arhivske snimke velikih utakmica njemačke nogometne reprezentacije koje datiraju iz vremena kad su nogometnim terenima hodale prave legende. Svakako jedna od najzanimljivijih i najznačajnijih utakmica velikog Elfa je ona u polufinalu Svjetskog prvenstva 1986. godine u Meksiku između Zapadne Njemačke i Francuske.

Za njemačku vrstu igrali su veliki igrači poput Andreasa Brehmea, Klausa Allofsa, Rummeniggea, Mattheusa, a vodio ih je jedan jedini Kaiser Franz Beckenbauer. Nijemci su dosta slabo odigrali u skupini - pobijedili su Škote, remizirali s Urugvajem i izgubili od Danske, no i tri osvojena boda bila su im dovoljna za drugo mjesto i prolazak u osminu finala gdje su igrali protiv Maroka koji su pobijedili s 1-0. U četvrtfinalu Elf je čekao domaćin Meksiko - regularni dio utakmice završio je bez golova, a kada se ni u produžetku mreže nisu zatresle, pobjednika su odlučili penali; Meksikanci su uspjeli zabiti samo jednom, a Nijemci su bili nepogrešivi.


U polufinalu Njemačku je čekala Francuska za koju su tada igrali velikani poput Platinija, Giressa, Fernandeza, Tigane i drugih. Četiri godine prije na Svjetskom prvenstvu 1982. u Španjolskoj Zapadna Njemačka i Francuska također su igrale u polufinalu, a u finale su prošli Nijemci u jednom od najspektakularnijih mečeva u povijesti nogometa. Platini i društvo bili su strašno motivirani da vrate Nijemcima za poraz, no njemačku vrstu vodio je Beckenbauer...