Drugi ovosezonski Grand Slam turnir, French Open poznatiji pod imenom Roland Garros, već je debelo ušao u drugi tjedan - ovoga ponedjeljka je deveti dan turnira. Natjecanja su stigla do osmine finala, što znači da više nema slabijih mečeva nego je došlo vrijeme da snage odmjere nositelji turnira kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

U dosadašnjem dijelu turnira (do trenutka pisanja ovog teksta) nije bilo nekih preveliki iznenađenja i neočekivanih poraza - u muškoj konkurenciji najboljih osam i dalje je u turniru, a najbolje postavljeni igrač koji je ispao je Amerikanac Isner (nositelj br. 10) kojeg je pobijedio kvalifikant Mathieu. Naš Marin Čilić za ulazak u osminu finala igra protiv Del Potra, a ako prođe, igrat će protiv Berdycha.

U ženskoj konkurenciji poispadalo je više nositeljica, a svakako najzvučnije ime koje se oprostilo od Pariza je ono Serene Williams koja je izgubila od malo poznate Francuskinje Razzano. Valja pohvaliti uspjeh naše Petre Martić koja igra u životnoj formi - nakon što je u prvom kolu pobijedila Krajiček, u drugom je izbacila osmu nositeljicu Bartoli, a u trećem Španjolku Garrigues. Bravo Petra!

U ponedjeljak su na rasporedu mečevi osmine finala (ukoliko kiša dozvoli), a možete ih pratiti na kanalu Eurosport.