Brazil je domaćin narednog Svjetskog nogometnog prvenstva (2014) pa brazilska reprezentacija nije opterećena kvalifikacijama nego putuje i uveseljava nogometne zaljubljenike diljem svijeta. Prošli tjedan Brazilci su bili u Europi, točnije u Hamburgu, gdje su odigrali prijateljski susret s Danskom - završilo je 3-1 za Brazil uz dva gola sjajnog Hulka. Sljedeću utakmicu Neymar, Hulk & co su odigrali protiv SAD-a u Landover Marylandu, a iako su Amerikanci odigrali vrlo dobru utakmicu, završilo je pobjedom Brazila od 4-1. Izbornik Brazila Mano Menezes je za ovaj blok prijateljskih utakmica pozvao nešto mlađu momčad, a senatore (Alves, Luisao, Maicon, Kaka itd.) pustio da se odmore nakon napornih europskih sezona.

Kako potvrđuju i rezultati, ova pomlađena brazilska reprezentacija igra nogomet na najvišem nivou - urođeni talent i kreativnost Menezes je uspio objediniti odgovornom i brzom igrom bez puno 'davljenja' lopte. Mano Menezes je poznat kao strog trener koji ne trpi soliranja i zahtjeva disciplinu što je na svojoj koži osjetio mladi Neymar u susretu protiv SAD-a - nakon jedne solo akcije i par uzastopnih driblinga koji Brazilu nisu donijeli ništa, Menezes je isti čas izvadio Neymara iz igre i poslao mu poruku da neće tolerirati takva ' skakanja' ...

Reprezentacija Mexica pokušat će se suprotstaviti Brazilu u svom najjačem sastavu - s Marquezom kao šefom obrane, Guardadom u sredini te Hernandezom u napadu. Meksikanci su dobri, no jesu li dovoljno dobri da pariraju i Brazilcima pogledajte na kanalu Sport 1.