Zadnju pripremnu utakmicu pred nadolazeće Europsko prvenstvo reprezentacija Portugala odigrat će protiv Turske. Susret se igra u Lisabonu na Benficinom stadionu Luz gdje će Portugalci pokušati doći do pozitivnog rezultata - za njih bi i postignuti gol bio uspjeh... Naime, Portugal je dva zadnja prijateljska sureta odigrao dva puta po 0-0 i to protiv relativno lakih protivnika - Poljske i Makedonije. Ne postići pogodak u dvije prijateljske utakmice za redom situacija je koja se može dogoditi svakoj reprezentaciji, no kako Portugal u svojim redovima ima jednog od najboljih igrača svijeta, Ronalda, koji je ove sezone zabio 'milijun' golova, golgeterski post Portugalaca ipak iznenađuje.

Iako nije za suditi o šansama reprezentacije na osnovu prijateljskih susreta, valja se sjetiti da je Portugal na EURO prošao kroz dodatne kvalifikacije, a da je u svojoj skupini izgubio dva susreta i to od Danske i Norveške koje i nisu baš europski nogometni vrh. Svi ti podaci govore da unutar reprezentacije Portugala ima izvjesnih problema, no njihova neefikasnost mora čuditi osobito zbog toga što je najjači dio portugalske vrste napad gdje igraju sjajni Ronaldo, Nani, Meireles i Postiga, a sve ih servisira odlični veznjak Moutinho.

Dobar rezultat protiv Turske Portugalu treba za stvaranje pozitivne atmosfere pred EURO - pozitivan pristup i te kako će im trebati jer igraju u skupini s Njemačkom, Danskom i Nizozemskom... Do Europskog prvenstva ostalo je još tjedan dana, pa portugalski izbornik više nema vremena za eksperimente, što znači da će Selaccao istrčati u najjačem sastavu. Kako igra Ronaldo u dresu Portugala provjerite na kanalu Arena 1.