Drugu i posljednju prijateljsku utakmicu prije nadolazećeg Europskog prvenstva engleska nogometna repezentacija odigrat će protiv Belgije na legendarnom Wembley Stadiumu. Englezi su prije par dana igrali protiv Norveške i pobijedili s 1-0 u utakmici bez neke prevelike ljepote, no u ranoj fazi priprema ni ne treba očekivati veliki spektakl. Belgijanci će ovo Europsko prvenstvo gledati na televiziji budući da se nisu plasirali, no zato barem bez stresa igraju prijateljske susrete...

Engleska nogometna reprezentacija nije u ulozi favorita na predstojećem prvenstvu, no Engleze se nikad ne smije otpisati pogotovo ako prođu skupinu jer im se tada pridružuje njihov najbolji igrač Wayne Rooney koji, kako je poznato, odrađuje kaznu za glupi crveni karton iz susreta sa Crnom Gorom. Kapetan engleske reprezentacije je Steven Gerrard kojemu bi u srcu veznog reda partner trebao biti iskusni Frank Lampard, no stigla je vijest da je ozlijedio mišić na treningu pa je njegov odlazak na EURO vrlo upitan.  Englezi u ovome trenutku nemaju neke ludo kreativne igrače, no imaju iskusnu momčad koju će njihov izbornik Roy Hodgson posložiti u kompaktnu cijelinu koju će biti teško pobijediti.

Belgijanci su prije par dana igrali prijateljski susret sa Crnom Gorom - bilo je 2-2, a utakmica je bila baš prijateljska i bez puno nogometne strasti. Belgija u ovome trenutku ima vrlo zanimljiv sastav s nekoliko igrača svjetske klase i to većinom u obrani poput sjajnog Vincenta Companya, Vermaelena i Verthonghena. Od ostalih belgijskih igrača pažnju valja obratiti na nadolazeću zvijezdu Edena Hazarda kojeg ćemo naredne sezone gledati u dresu Chelsea, a velike nade polažu u mladog Lukakua koji još nije ostvario puni potencijal.

Utakmica Engleske i Belgije morala bi biti vrlo zanimljiva, a mogu li Englezi bez Rooneya probiti čvrstu belgijsku obranu pogledajte na kanalu SportKlub.