Navigation Content

Dr. Dolittle 4

Dr. Dolittle 4

Dr. Dolittle: Tail to the Chief

Maya Dolittle, koja je naslijedila očevu sposobnost da razgovara sa životinjama, dobila je specijalni zadatak od predsjednika Amerike...

INFO

RedateljCraig Shapiro

GlumciKyla Pratt, Peter Coyote, Niall Matter, Elise Gatien, Malcolm Stewart

Sažetak

Maya Dolittle (Kyla Pratt) želi studirati veterinu. Na razgovoru za prijem na fakultet profesori je srdačno dočekaju kad čuju da je kći glasovitog dr. Dolittlea. Na žalost, Maya nema dovoljno dobre ocjene, pa joj komisija daje rok od mjesec dana da napravi nešto iznimno, čime bi zaslužila mjesto na fakultetu.

Istog dana, dok su Maya, njezina mama i njezin pas Lucky sami kod kuće, pred kuću stiže automobil s visokim državnim oznakama: Predsjednik SAD-a (Peter Coyote) poslao je svoje ljude da u Bijelu kuću dovedu dr. Dolittlea, kako bi riješio veliki državni problem.

No, dr. Dolittle je na Antarktiku, vraća se tek za nekoliko tjedana, i Maya se ponudi da ode umjesto oca, jer je naslijedila očev dar da razgovara sa životinjama. Misli da je upravo to mogućnost da napravi ono nešto iznimno, što joj može biti upisnica za fakultet.

Slijedit će napeti događaji u kojima će Maya povjerovati da je prihvatila zadatak kojemu nije dorasla...

Dr. Dolittle, doktor za životinje koji razumije sve životinjske jezike, nastao je na neobičan način: njegov budući tvorac, Britanac Hugh Lofting, otišao je u rat 1914. godine i s bojišta pisao pisma svojoj djeci. Kako su stvarni događaji bili ili prekrvavi ili predosadni, Lofting je smišljao priče, najviše o neobičnom dr. Dolittleu.

S vremenom, objavio je ukupno jedanaest knjiga priča, a dvije su objavljene nakon njegove smrti. O dr. Dolittleu snimljeno je mnogo filmova, televizijskih emisija i kazališnih predstava. Jedan od najslavnijih bio je film iz 1967., Richarda Fleischera, u kojemu je dr. Dolittle bio Rex Harrison, koji je dobio Oscare za vizualne efekte i glazbu, a osvojio je i niz drugih nagrada.

Jedan od najomiljenijih filmskih dr. Dolittlea bio je Eddie Murphy. Kyla Pratt još od prvog filma s Eddiejem Murphyjem, 1998. godine, glumi Mayu, doktorovu kćer, koja je naslijedila očev dar i ljubav prema životinjama.

Fotogalerija

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...