Navigation Content

Odlazak od kuće

Odlazak od kuće

Breaking Home Ties

Priča o prvoj ljubavi i sazrijevanju mladoga muškarca iz gradića u Teksasu

INFO

RedateljJohn Wilder

GlumciDoug McKeon, Claire Trevor, Jason Robards, Eva Marie Saint, Erin Gray, J. Eddie Peck

Sažetak

Lonnie (Doug McKeon) je uzoran dječak. Najveću zaslugu za njegov odlazak na koledž ima njegova učiteljica, gospođa Porter (Claire Trevor), bliska prijateljica njegovih roditelja, Lloyda (Jason Robards) i Emme (Eva Marie Saint).

Emma pobolijeva, a kad dozna da ima leukemiju, ne želi da muž pati zajedno s njom, pa mu to ne kaže. Sve je slabija i slabija pa Lloyd posumnja da to nije samo nedostatak željeza, kako ga ona uvjerava.

Na koledžu Lonnie se ističe kao košarkaš, a i u svim školskim predmetima, no slabije mu ide s djevojkama. Prilično je osamljen dok se ne sprijatelji s Bradom (J. Eddie Peck), dečkom iz ekipe, koji ga upozna sa svojom lijepom sestrom Carol (Erin Gray), nešto starijom od Lonnieja...

Film 'Odlazak od kuće', nadahnut je poznatom istoimenom slikom Normana Rockwella, koja je objavljena 1954. godine na naslovnici Saturday Evening Posta.

Norman Percevel Rockwell (1894 -1978) bio je poznati slikar i ilustrator, popularan u cijeloj Americi, zato što su njegove slike i crteži odražavali američku svakodnevicu, običaje, kulturu. Više od dva desetljeća objavljivao je ilustracije u Saturday Evening Postu, a najpoznatije su serije Willie Gillis, Rosie the Riveter, Saying Grace,The Problem We All Live With i Four Freedoms.

Slika 'Breaking Home Ties' prikazuje mladog čovjeka koji nekamo odlazi i oca koji ga prati. Slika je nadahnula Johna Wildera (poznatog kao scenarista nekih epizoda Gradića Paytona; nominiranog za Emmyje za serije Centennial i Ulice San Francisca), koji je napisao scenarij i režirao film o prvom odlasku od kuće i sazrijevanju mladog čovjeka.

Uz slavne glumce J. Robardsa i E. M. Saint, izvrstan je D. McKeon kao Lonnie.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...