U petak poslijepodne Rusija i Italija odigrat će prijateljski nogometni susret u smislu priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo. Utakmica se igra na neutralnom terenu u Švicarskoj, a i jednima i drugima je to zadnja i najjača pripremna utakmica uoči puta u Poljsku i Ukrajinu.

Talijanska nogometna reprezentacija susrela se s nekoliko ozbiljnih poteškoća u ovom pripremnom periodu. Prvo su Azure potresle optužbe za neka namještanja utakmica zbog kojih je talijanski izbornik Prandelli udaljio iz reprezentacije Criscita, a pod upitnikom je i Bonucci. Puno gora stvar se dogodila u utorak kada se tresla zemlja na sjeveru Italije zbog čega su Azuri odgodili prijateljski susret s Luksemburgom. Vrlo nezgodne okolnosti za Talijane, no valja se prisjetiti da je talijanska reprezentacija bila pod pritiskom i 2006. godine uoči Svjetskog prvenstva - kojeg su kasnije i osvojili...

Ruska nogometna reprezentacija je vrlo slabo odigrala dvije prethodne pripremne utakmice protiv Urugvaja i Litve i bit će zanimljivo vidjeti kako će reagirati protiv uvijek jakih Talijana. Ruse vodi nizozemski stručnjak Dick Advocaat koji preferira tzv. kontrolirani nogomet bez 'umiranja u ljepoti' i s naglaskom na rezultat. Rusija je kroz kvalifikacije za nadolazeći EURO prošla bez većih problema i pokazala se kao jedna ozbiljna reprezentacija koja ima pravo računati na prolazak u eliminacijsku fazu natjecanja.

Talijani se nalaze u problemima koji mogu djelovati pogubno na motivaciju, no tu je ipak riječ o vrhunskim profesionalcima naviklima na pritisak pa se spomenuti potresi ne bi smjeli vidjeti na terenu. Za očekivati je da i jedni i drugi na travnjak pošalju najjače sastave i pokušaju doći do pozitivnog rezultata što bi moralo rezultirati jednom odličnom utakmicom!

Susret Rusije i Italije pogledajte na kanalu SportKlub.