Navigation Content

Istina o nasilju

Istina o nasilju

The Truth about Violence

Bivši britanski političar Michael Portillo proučava psihologiju nasilja. Jesu li ljudi nasilniji nego što mislimo? Bi li, pod izvjesnim okolnostima, netko od nas mogao izvršiti ubojstvo?

INFO

Sažetak

Ako već nemamo visoko mišljenje o sebi, većina nas ipak smatra da smo mirne i normalne osobe koje poštuju zakon. Ipak, bismo li se, kao takvi, mogli naći u situaciji da ubijemo drugu osobu?

Bivši britanski političar Michael Portillo pokušava otkriti zastrašujuće nasilje koje se krije u svakom od nas. Saznat ćemo sve o kemikalijama u našem mozgu, kao što su dopamin i serotonin, koje kontroliraju agresiju, kao i o socijalnoj uvjetovanosti ljudske agresivnosti.

Otkrijte zbog čega ćete, nakon neprospavane noći najvjerojatnije biti nervozni i skloni burnim reakcijama. Iznenadit ćete se kad čujete da postoji dokazana veza između oštećenja mozga i nasilja u obitelji.

Smatramo da je ubojstvo neprihvatljivo. Kad bismo, međutim, promijenili naše moralne kodekse i vrijednosti, bismo li bili u stanju ubiti drugo ljudsko biće? Je li čovjek u stvarnosti nasilniji nego što se vjeruje? Bismo li mogli, pod izvjesnim okolnostima, počiniti ubojstvo?

 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...