Branitelj naslova Barcelona igra protiv Valencie u polufinalu doigravanja španjolske košarkaške lige. Nakon prva dva susreta polufinalne serije u Barceloni rezultat je iznenađujućih 1-1. Naime, prvi polufinalni susret dobila je Barcelona sa +27 poena prednosti i činilo se da bi Katalonci mogli protutnjati do finala, no u drugom susretu u katalonskoj prijestolnici Valencia je iznenadila i slavila s 81-76. Pobjedu Valencie u Barceloni nitko nije očekivao, no zbog takvih situacija gdje objektivno slabija momčad odigra na najvišem nivou i dobije favoriziranog protivnika i volimo gledati košarku...

Razlog poraza Barcelone na svom parketu od Valencie lako je pronaći - osim vrlo dobre igre gostiju, neki domaći igrači poput Navarra i Lorbeka nisu ušli u utakmicu na pravi način nego su čekali da Valencia samu sebe pobijedi... U redovima momčadi koju trenira naš Velimir Perasović istaknuo se Rafael Martinez s 18 poena i 5 asistencija, a dobar je bio i De Colo sa 16 poena. Legija stranaca iz Valencije (samo tri Španjolca u cijelom sastavu) ovom gostujućom pobjedom dobila je priliku da se ozbiljno uključi u igru za finale jer se dva naredna susreta igraju u Valenciji.

Ima li snage i kvalitete u Perasovićevoj Valenciji za još jednu pobjedu nad velikom Barcelonom pogledajte na kanalu Arena 2.