Nizozemska nogometna reprezentacija u sklopu priprema za Europsko prvenstvo odigrati će četiri prijateljska susreta. Pripreme za EURO Nizozemci su započeli revijalnom utakmicom protiv Bayerna koju su izgubili s 3-2, a prije par dana odigrali su susret protiv Bugarske koji su također izgubili, bilo je 1-2 za Bugare. Treći susret Nizozemci igraju protiv tvrde Slovačke i ovoga puta moraju pobijediti jer bi još jedan kiks donio laganu nervozu u nizozemske redove...

Reprezentacija Nizozemske jedan je od glavnih favorita nadolazećeg Europskog prvenstva - Oranje ima zaista odličnu momčad što su i potvrdili finalom prošlog Svjetskog prvenstva, te sjajno odigranim kvalifikacijama za EURO gdje su dobili prvih devet susreta te izgubili zadnji od Švedske (koji im ništa nije značio u rezultatskom smislu). Glavna snaga Nizozemaca leži u njihovim sjajnim ofanzivnim kapacitetima; izbornik Nizozemske Bert van Marwijk ima 'slatke muke' kako posložiti napad jer i van Persie, i Robben, i Huntelaar i Kuyt žele i zaslužuju igrati.

Reprezentacija Slovačke nije se plasirala na nadolazeće Europsko prvenstvo - iz njihove skupine na EURO su otišli Rusija i Irska. Slovaci još ni jednom nisu, kao samostalna država, igrali na Europskom prvenstvu, a plasman na zadnje Svjetsko prvenstvo im je prvi plasman na neku svjetsku ili europsku smotru. Glavni slovački igrač je Marek Hamšik iz Napolija, a vrijedi spomenuti i Škrtela iz Liverpoola te Šestaka iz Bursaspora.

Slovaci su vrlo solidna reprezentacija koja bi, da nije riječ o prijateljskom susretu, zadala puno problema Nizozemcima, no s obzirom na okolnosti valja očekivati uvjerljivu pobjedu družine u narančastom. Hoće li tako i biti, pogledajte na kanalu Sport 1.