Trećom utakmicom Caje Laboral i Real Madrida nastavlja se doigravanje u španjolskoj košarkaškoj ligi. Nakon prva dva susreta koja su igrana u Madridu rezultat je 1-1; gosti su dobili prvi susret, a Real je slavio u drugom. Takav razvoj situacije ide na ruku gostima koji su pobjedom u Madridu napravili 'brejk' i sad imaju dvije domaće utakmice što znači da teoretski mogu do finala pred svojom publikom.

Nakon prva dva susreta Caje Laboral ili kako ih njihovi navijači zovu, Saski Baskonie i Reala, može se reći da će o finalistu odlučivati detalji i to oni obrambeni... U prvom susretu pobjedu družini iz Vitorie donijela je sjajna obrana u zadnjoj četvrtini susreta, a u drugoj utakmici Real se revanširao upravo zahvaljujući dobroj obrani koja je limitirala goste na svega 64 poena. Treći susret je vrlo važan jer će pobjednik imati meč loptu za finale, no kako je ova serija počela mogla bi se protegnuti na svih pet utakmica.

Saski Baskoniu trenira Duško Ivanović koji preferira defanzivnu igru i nema sumnje da će vrhunski pripremiti svoje igrače, a kad se tomu pridoda baskijska srčanost i motiviranost koja se umnaža u susretima s Realom, Saski Baskonia postaje lagani favorit ove polufinalne serije. Nakon drugog susreta u Madridu novinari su pitali Ivanovića da ocijeni šanse svoje momčadi u nastavku serije, a ovaj im je lakonski odgovorio: "Ako budemo igrali dobro možemo proći u finale."

Treći susret Caje Laboral i Reala pogledajte na kanalu Arena 2.