Europski i svjetski nogometni prvak, Španjolska, dio priprema za nadolazeće Europsko prvenstvo odrađuje u Švicarskoj, a u sklopu priprema igraju tri prijateljska susreta; protiv Srbije su već igrali, a čekaju ih mečevi protiv Južne Koreje i Kine. Utakmicu protiv Srbije, španjolski izbornik Del Bosque je postavio kao izlučnu, odnosno nakon nje je izabrao 23 igrača koja putuju u Ukrajinu i Poljsku. Brojna poznata nogometna imena poput napadača Soldada i Adriana nisu se našla na konačnom španjolskom popisu, što govori o tome s koliko nogometne kvalitete raspolažu Španjolci.

Utakmicom protiv Južne Koreje Furija kreće u završni dio priprema i za očekivati je da Del Bosque više neće lutati s izborom igrača već će od prve minute zaigrati najbolji. Španjolska reprezentacija hendikepirana je izostankom nekih važnih igrača, prije svega Ville i Puyola, a probleme španjolskom izborniku stvara i akumulirani umor nekih igrača - Barca je službeno okončala sezonu tek prije nešto više od tjedan dana pa nije čudo da Iniesta, Xavi i Pique rade po posebnom programu koji bi im trebao vratiti svježinu.

Uvijek solidni Koreanci putuju u Švicarsku na megdan Španjolcima bez ikakvog rezultatskog imperativa, no i oni imaju ozbiljnog posla - u lipnju kreću azijske kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2014. u Brazilu. 8. i 12. lipnja Koreja igra susrete s Katarom i Libanonom pa će korejski izbornik u susretu sa Španjolcima sigurno isprobati kakve taktičke varijante - naravno, koliko mu to Furija dozvoli... Koreanci imaju vrlo solidnu reprezentaciju koja redovito igra na azijskim i svjetskim smotrama, no jednoj fokusiranoj Španjolskoj se ipak ne mogu suprotstaviti.

U ovom susretu nema dvojbe oko favorita, a pravo pitanje je tko će zabiti za Furiju i koliko će puta korejski vratar morati vaditi loptu iz mreže. Hoće li Torres zabiti i kako izgleda Llorente u dresu španjolske reprezentacije pogledajte na kanalu Arena 1.