Svake godine koncem nogometnih sezona, a prije ljeta, u francuskom Toulonu igra se nogometni turnir izabranih mladih reprezentacija. Ovosezonsko izdanje već je četrdeseto po redu, a osim domaćina Francuske nastupaju još Meksiko, Maroko i Bjelorusija te Nizozemska, Egipat, Japan i Turska. Iako je turnir u Toulonu prijateljskog karaktera, nogomet koji se tamo igra je više nego dobar što potvrđuju brojni skauti i menadžeri koji redovno pohode utakmice ovog turnira. Brojni svjetski poznati igrači afirmirali su svoje karijere u Toulonu, a nagradu najboljeg igrača turnira zanjih godina dobivali su igrači poput Giovinca, Mascherana, Henryja, Riquelmea, Shearera i drugih.

Turnir je počeo prošle srijede, a ovoga ponedjeljka igraju su susreti trećeg kola skupine B i to između Francuske i Maroka te Bjelorusije i Meksika. Francuzi su s dvije pobjede u prva dva kola već osigurali polufinale, a tko će osim njih proći u poluzavršnicu bit će jasno nakon ovoga kola. Kako ovogodišnji turnir pada u godini kad se igra Europsko prvenstvo, neke selekcije nisu došle u najjačem sastavu, a između ostalih i Francuska. Francuzi su u Toulon poslali nešto mlađu ekipu - i to U-20, što znači da su Francuzi u prosjeku mlađi od ostalih, no to se na rezultatu i igri baš i ne primjećuje.

Marokanci su se vrlo solidno predstavili na ovom turniru iako su u dva susreta uzeli samo jedan bod i to remijem bez golova protiv Bjelorusije. U prvom kolu Maroko je izgubio od Meksika sa 4-3, a da su i tu uzeli bod, imali bi puno veće šanse za prolazak u polufinale. Markonaci u ovom susretu moraju ići na pobjedu da bi prošli u polufinale, a hoće li do nje i stići pogledajte na kanalu Eurosport 2.