Ovoga tjedna kreće drugi ovosezonski Grand Slam turnir, došlo je vrijeme za Roland Garros. Najpoznatiji svjetski turnir na crvenoj zemlji, ove je kao i svake sezone okupio svjetsku tenisku kremu i u muškoj i u ženskoj konkurenciji - onih par koji nedostaju morali su otkazati zbog ozljeda. I Hrvatska ima svoje predstavnike - Marin Čilić ima status nositelja (21) i u prvom kolu igra s još nepoznatim kvalifikantom, a osim njega u ždrijebu su i Karlović te Dodig; Škugor i Veić nisu uspjeli proći kroz kvalifikacije. I u ženskom dijelu turnira imamo predstavnike - Petra Martić i Mirjana Lučić igrat će prvo kolo dok Ajla Tomljanović nije uspjela u kvalifikacijama.

Naslov najprestižnijeg zemljanog turnira brani, a tko drugi nego, Rafael Nadal koji je lani u finalu svladao Federera, a u ženskoj konkurenciji naslov će pokušati obraniti Kineskinja Li Na. U glavni dio turnira i u ženskoj i u muškoj konkurenciji ulazi po 128 igrača, a sam turnir traje dva tjedna, što znači da nas u narednim danima očekuje mnoštvo vrhunskog tenisa.

Kako će započeti ovogodišnji Roland Garros i može li se već u uvodnim kolima dogoditi kakvo iznenađenje pratite na kanalu Eurosport.