Navigation Content
P.C.U.

PCU

Ne može li netko prihvatiti šalu na svoj račun, jedino što mu preostaje jest ponoviti je još nekoliko puta

INFO

RedateljHart Bochner

GlumciJeremy Piven, Chris Young, Megan Ward, Jon Favreau, Alex Désert, Gale Mayron, Jake Grace

Sažetak

Maturant Tom Lawrence (Chris Young) dolazi za vikend na sveučilište Port Chester, poznato po politički korektnom ozračju, kako bi odlučio želi li na njemu studirati.

Greškom odjela za planiranje Lawrence je smješten u kuću The Piz, zloglasno leglo razularene zabave u kampusu, i to u sobu vječnog studenta Droza (Jeremy Piven), čija se zabava često svodi na ometanje aktivista u njihovim borbama za prava žena, životinja i sličnog.

Međutim, čini se kako je Droz ovaj put prekršio svaku mjeru jer mu prijeti i izbacivanje sa sveučilišta. Kako bi se iskupio, Droz organizira veliki tulum na koji poziva sve uvrijeđene, nadajući se kako će mu oprostiti. Tom ne može vjerovati u kakvom se društvu nalazi.


Izvrsna komedija smještena u, za žanr, izrazito plodan fakultetski milje, 'P.C.U.', redatelja Harta Bochnera bez srama i skrivanja naslanja se na legendarni serijal 'Animal House', ali preuzeto i naučeno uvelike nadopunjuje svježim i originalnim idejama, koje su u vrijeme kada je film snimljen bile i razmjerno revolucionarne.

Ruganje političkoj korektnosti hrabar je potez koji autori filma ne vuku kako bi maskirali vlastitu nemaštovitost, nego, upravo naprotiv, to čine na inspiriran način, uz mnoštvo urnebesnih komičnih scena i situacija.

Jeremy Piven sjajan je kao mahniti Droz, a u jednoj od manjih uloga gledamo i Jona Favreaua, koji se proslavio svojim 'Swingersima'.
 

Kontrolirajte TV vodič mišem
Jeste li znali?

TV vodič na MAXtv portalu možete pomicati i mišem - kliknite lijevom tipkom na vodič, držite je, te povlačite mišem vodič po želji
 Još savjeta »

T-Com

Moj Telekom Portal

Pregledavajte i administrirajte sve vaše usluge Hrvatskog Telekoma na jednom mjestu, od sada bilo kada i bilo gdje putem Moj Telekom portala


Učitavam podatke...